DKIM instellen en inschakelen Office 365 met PowerShell

Gemaakt door ISPWeb B.V., Gewijzigd op Thu, 08 Sep 2022 om 11:12 AM op ISPWeb B.V.

DKIM instellen en inschakelen Office 365:

Login met PowerShell op de Office 365 omgeving (zie: Inloggen op Office 365 met PowerShell)

* Wanneer DKIM nog nooit is gebruikt moet eerst een nieuwe KEY worden aangemaakt:

-> New-DkimSigningConfig -DomainName [domeinnaam] -Enabled $false

* Daarna kunnen de gegevens voor de DNS worden opgevraagd:

-> Get-DkimSigningConfig -Identity [domeinnaam] | Format-List Selector1CNAME, Selector2CNAME

* Voeg deze gegevens tot aan de DNS zone van je domein, wanneer deze zijn toegevoegd kan DKIM worden geactiveerd:

-> Set-DkimSigningConfig -Identity [domeinnaam] -Enabled $true

Vanaf nu worden emails die verzonden worden via Office 365 gesigneerd, waardoor de ontvanger deze minder snel ziet als spam/ongewenst.