POP/IMAP en SMTP poortnummers

Gemaakt door ISPWeb B.V., Gewijzigd op Tue, 02 Aug 2022 om 10:49 AM op ISPWeb B.V.

Wat moet ik instellen, en waar moet ik op letten ?

Wij draaien twee mail clusters en wel onder de mail "mail.ispmail.nl" en "mail.ispweb.nl" beide servers kunnen geconfigureerd worden met de onderstaande gegevens.

Tevens is het mogelijk eventueel active-sync te configureren, neem hiervoor echter eerst contact op met administratie@ispweb.nl, aangezien dit een extra dienst is. Dit kunnen wij configureren op onze eigen omgeving of Office 365.

Er zijn twee manieren om uw email inkomende mail te configureren, en wel POP3 of IMAP.

Het verschil tussen POP3 en IMAP is vrij simpel, wanneer je van POP3 gebruik maakt zal de email van de server worden gedownload naar je telefoon of werkstation en daarna direct worden verwijderd van de server. Bij IMAP blijft de email op de server aanwezig zodat wanneer je het account op verschillende plekken hebt geconfigureerd overal dezelfde email ontvangt.

Voor het versturen van email is er naar één techniek genaamd SMTP, let hierbij op dat voor het gebruik van onze SMTP server authenticatie verplicht is. Voor de authenticatie kunt u hetzelfde account gebruiken als waarmee u de email ophaalt.

Al deze protocollen (POP3/IMAP en SMTP) gebruiken verschillende en soms meerdere poorten, en worden hieronder beschreven:

POP3:

Poort 110 (standaard of TLS)

Poort 995 (met SSL beveiliging)

IMAP:

Poort 143 (standaard of TLS)

Poort 993 (met SSL beveiliging)

SMTP:

Port 25 (standaard of TLS)

Port 465 (met SSL beveiliging)

Meer weten?

Kom je er toch niet helemaal uit en wil je graag meer weten over welke poorten jij kunt gebruiken? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!