In/uitgaande email configureren

Gemaakt door ISPWeb B.V., Gewijzigd op Tue, 02 Aug 2022 om 10:49 AM op ISPWeb B.V.

Nadat u als klant een e-mailbox hebt aangemaakt en of deze gegevens van ons hebt ontvangen, kunt u op verschillende manieren deze mail ophalen en lezen.

1. U kunt de email online lezen via onze webmail pagina.

2. Het configureren van een email cliënt op uw PC of Laptop.

Voor het lezen van email op onze webmail pagina gaat u naar webmail.[uw eigen domeinnaam], u wordt dan automatisch door verwezen naar de juist webpagina. Hierna kunt u inloggen met de aangemaakte en/of ontvangen email adres en wachtwoord.

Wanneer u wenst gebruik te maken van een email cliënt zijn de onderstaande stappen nodig:

Voor inkomende verbinding:

• Kies IMAP of POP
  • Server is mail.ispmail.nl of mail.ispweb.nl
  • Gebruikersnaam is je volledige e-mailadres (bv klaas@mijndomein.nl)
  • Kies voor een versleutelde (TLS) verbinding
  • Kies ervoor om wachtwoord niet te versleutelen
  • Kies voor IMAP poort 993 en POP 995

Voor uitgaande verbinding:

• Server is mail.ispmail.nl of mail.ispweb.nl
  • Kies voor een versleutelde (TLS) verbinding
  • Gebruikersnaam is je volledige e-mailadres (bv klaas@mijndomein.nl)
  • Vink aan dat de uitgaande server verificatie vereist
  • Kies ervoor om wachtwoord niet te versleutelen

Mochten er nog vragen zijn omtrent onze SMTP servers dan verzoeken wij u een email te sturen aan support@ispweb.nl