FTP Servers

Gemaakt door ISPWeb B.V., Gewijzigd op Tue, 02 Aug 2022 om 10:48 AM op ISPWeb B.V.

Wanneer u gebruik wilt maken van onze FTP servers is het van belang deze te goed te configureren.

Onze FTP servers ondersteunen geen clear-text authenticatie, maar werken alleen met beveiligde verbindingen.

De meeste van onze FTP servers werken op basis van Explicit FTP over TLS/SSL, dit is standaard binnen FileZilla FTP client.

Bij overdracht modes zijn er twee opties Actief en Passief, in bijna alle gevallen kies je hiervoor Actief. Dit is namelijk de beste optie aangezien bijna alle FTP verbindingen worden opgezet vanuit een NAT verbinding achter een firewall.

Verder is het van belang de juiste server te gebruiken, vaak is dit ftp.[eigendomeinnaam.extension], mocht dit niet werken verbind dan met de server naam (voorbeeld : cp01.ispweb.nl).

Onze overige FTP servers voor onder andere Back-up (Online) ondersteunen meerdere protocollen waaronder SSH en WebDAV.

Backup servers:

* backup-online.ispweb.nl

* ftpbackup.ispweb.nl

Mochten er nog vragen zijn omtrent onze FTP servers dan verzoeken wij u een email te sturen aan support@ispweb.nl.